måndag 10 juni 2013

Vi for till Skåne

Till Skåne åkte vi för att bara... vara.
Att få vara tillsammans.
Det är guld värt, det bästa jag vet.

Denna resa blev mer eller mindre en copycat av en tur vi gjorde för två år sedan, också denna gång levererade Skåne bästa finvädret.
Ditresan låter vi ta tid, det är helt i vår smak. Med en mackfika på förmiddagen och så en rejäl finpicknick fram emot eftermiddagen. Vi har tidigare gjort vårt eftermiddagsstopp i Kristianopel, Blekinge - så fick det bli också denna gång.
Där har vi hittat en fin liten strand som passar oss fint och så är det obligatoriskt besök i kyrkan (hurra, säger barnen).
Vi kollar in havet.
Picknickmat i solen, nog smakar det fint. Efterrätt också förstås.
Vi bodde på Haväng vandrarhem, ett vandrarhemmet som ligger sagolikt vackert nära Brösarp och Brösarps backar. När vägen tar slut tar ängen vid och därefter kommer havet.
Vandrarhemmet drivs av de trevliga vandrarhemsvärdarna Christel och Leif och det är Leif som är förste frukostgeneral. Vandrarhemmet som är en gård heter Skepparpsgården och är från 1700-talet och man bor i de enkla men ack så fina gårdsrummen. Vandrarhemsstandard gäller och toa har du i "Stallet" tvärs över den kullerstensbelagda gården. Det finns också ett fint hus intill med dusch och wc.
Att sitta där på den lilla innergården och äta frukost och veta att dagen ligger framför en är inte dumt alls.
Libby på innergården i sakta mak.
Och där har du ingången till gården.

Inga kommentarer: