lördag 4 juni 2011

Lite tänk i natten

Jag borde sova.
Men det är svårt när kvällen är så fin. Imorgon ska vi väl bege oss hemåt men först bara måste vi gå en liten vandringstur till. Det är fina dagar här i Skåne.

Jag gick en liten sväng förut, för att bara ta in kvällen, lyssna på svalornas ivriga insektsjakt och beundra himlen. I det lilla vandrarhemsrummet med alla sängar somnade först maken och sedan minstingen och de stora flickorna låg och läste eller surfade. Det är rörigt som 17 i rummet men vad gör väl det?!

Vi har inte rört oss mer än med ett par mils omkrets dessa dagar för landskapet runt Haväng är så förtrollande skönt att vi är så nöjda med att bara traska runt här. Just idag har vi vandrat runt här och sedan blev det en tur in till Kivik och musteriet. Vi fann en schysst pizzeria där vi provianterade för att sedan köra till stadens lilla idrottsplats. Mannen och jag mindes en härlig plats där vid vattnet där vi pausade en annan gång för flera år sedan. Så satt vi där och åt gott innan vi fortsatte till Kiviks äppelmusteri och kungagraven som vi också hann med.
Löpning har vi också hunnit med dessa dagar. Och vackrare löppass får man leta efter! Eeh, och lite backträning har det blivit på köpet för det är inte platt här omkring, I tell you!

Det är alltså här som vi har bott dessa fina sommarvarma dagar, ett synnerligen charmigt vandrarhem. Det råder enkel men bra vandrarhemsstandard på rummen och frukosten som vi intagit på innergården är toppenbra. Inte utan att jag ligger här och ser fram emot frullen... bäst man släcker lampan.

2 kommentarer:

Marie sa...

Haväng är magiskt. Synd bara att det i högsommartid oftast är belamrad av läskiga bitiga flugor. Sist så fick vi fly fältet.

Pizzorna vid Kronovalls slott är suveräna, var det de ni provade??

Om 12 dagar är vi i Collioure!

Librarybeth sa...

Marie: Haväng är verkligen något alldeles extra! Precis som Collioure!!! Jag önskar er en härlig resa!! Ni kommer få det så fint! Hälsa Collioure från oss :)
Och inga tråkflugor denna gång! och pizzorna inhandlades fr vedungspizzeria i kivik :)