söndag 12 december 2010

Lucia was here

Här väcktes vi av ett litet fint luciatåg imorse. Vår egna lilla damkör som bjöd på vacker sång, ett glas tranbärssaft och en pepparkaka. Jag fick det berättat för mig att maken hade redan hunnit till köket och frukosten eftersom han planerade att arbeta ett par timmar idag och var tvungen att sticka tidigt. Luciatåget trodde då att både mor och far befann sig i köket. Med klingande luciasång skulle de tåga in i köket och överraska bara för att konstatera att mor saknades. Mitt i sången avbryter sig då tärnor och lucia och med en bister min frågade de korthugget sin far;
- Var är mamma?
- I sängen, hon sover, svarade pappan.
Kort överläggning i luciatåget, snabbt beslut. Tärnorna uppmanar publiken;
- Gå och lägg dig!
Som den lydiga pappan han är lämnar han kaffekoppen pronto på köksbordet och kryper ned i sängen. Luciatåget gör en omstart och det blir en synnerligen bra start på dagen.
Den här dagen måste bli lat, gårdagen innebar skjutsning och hämtning vid konsertträning, kaffe med lusse- dopp (bageribakat) med mormor, morfar, farmor och farfar och sedan en toppenfin julkonsert där vår flicka (nr 3 i skaran) gjorde en fantastisk insats som tomtenissa. Konsert med symfoniorkester och maffig stor kör bestående av barn och ungdomar från stadens musikklasser.
Om vi kom i julstämning? Jajamen!

3 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Åh, vad mysigt med ett alldeles eget luciatåg. ♥
Hoppas att ni har en fin söndag!
Kram!

Librarybeth sa...

Camilla: ja, man är lite bortskämd med egen kör ;)

anna sa...

åh vad fint. vilka sötnosar. jag blir alldeles blankögd...