lördag 4 december 2010

Lördagsstatus - långt inlägg

Uppstigning tidigt. Jag har redan hunnit gröta eftersom jag vill vara på löpbandet vid 9. Låtsas inte om att det ser svinkallt ut ute, löpväninnnan har godheten att köra förbi och plocka upp mig.
Kaklet väntar snällt på min man och diskbänken står och vilar ute i vardagsrummet. Jag tycker lite synd om den. Diskbänk Fel Modell kommer ju aldrig att på testa på att vara monterad i vårt kök som kusinen hans. Diskbänk Fel Mått får ju åtminstone hänga med tom vecka 50 då istället Diskbänk Rätt mått Rätt modell ska komma hemflyttande till oss.
La vie - c'est dûr för diskbänkar - ratad innan man än fått visa vad man går för. Jag funderar på att dekorera Fel Modell med julglitter. Avvaktar tills vidare.

Istället läser jag i min nya bok. Eller rättare sagt; jag suuugs in i min nya bok. I torsdags på bokcirkeln hade vi julklappsboksbyte. Alla hade med sig varsin inslagen pocketbok som vi la i värdinnans vackra korg. Efter avslutad bokdiskussion gick korgen runt och alla fick ta var sin julklapp. Jag fick en bok jag redan läst men givaren sa då att du ska ha en bok jag funderade på att köpa. Så nu har jag bytt till mig och läser nu Världens lyckligaste folk; en bok om Danmark av Lena Sundström. Och den är bra, mycket bra. Jag får lov att återkomma med rapport senare när jag läst klart.

Läst klart har jag gjort i Carstens bok Den sista resan. Lika kär som jag blev i Vi, de drunknade av samme författare, lika okär är jag i Den sista resan. Boken som handlar om en marinmålare, Rasmussen och hans resa till Grönland kunde inte riktigt fånga mitt intresse. På slutet var jag uppriktigt sagt riktigt utled på Rasmussen därför hoppar vi vidare uttalanden om boken här. Lite fränt att det nu blir ännu en bok om Danmark så här direkt efter Jensen (stor dansk författare) och ännu mer fränt eftersom jag är en sann Danmarkslover.

Så vad stor på SaturdayBeths dagordning idag?
Löpning, storhandla, dotters dansavslutning, hushållsnära tjänster, läsa, sticka, kolla Mad Men. Tja nåt i den stilen allt medan mannen kaklar, inviger utställning (obs jobbet - inte här hemma, haha). Och kidsen tofflar först runt i pyjamas och franska tofflor tills jag säger nu får det väl räcka, det är en dag imorgon också för tofflor. Lajar med kompisar och hjälper sin mor med att hämta sin egen rena tvätt (jo, jo - 4 kids då får man träna tidigt).
Imorgon drar jag en vinnare i adventstävlingen - andra och håll i hatten det kommer en tredje advent och där med en tredje tävling. Quelle surprise! Så tävla på - det är så roligt att ni gör det och att flera nya besökare hittar hit och prövar lyckan.
God, vilket inlägg! Om du har orkat att läsa ändå hit så passar jag på att önska dig en trevlig lördag!

5 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Det är så härligt när man riktigt sugs in i en bok. Fast nu är det längesen det hände mig.
Tack detsamma :)

Anonym sa...

Sonderar gym-terrängen i stan, på webben. Ju mer jag tänker på morgonen - desto mer övertygad blir jag om att jag hellre sprider mina svettpärlor någon annanstans. Haha. Troligtvis går dagens gym så otroligt bra, så de har råd att tappa betalande medlemmar (läs du, jag och några till - jag tänker då rakt inte promota detta gym och jag är annars rätt bra på att sälja in ditt och datt). Haha. Känn den ironiska tonen i det jag skriver.

Undrar om man skall kika in Nautilus imorgon..... det, eller ut och testa nyinförskaffade tjusiga löparskor i snön.

k sa...

Jag har bara hört gott om "Vi, de drunknade", men längden, ack, längden känns oöverkomlig för mig just nu. Vi har en sidantalsgräns i vår bokklubb. Den ligger på 250 sidor. Där ligger nog min också, just nu... Trevlig fortsatt helg!

Mrs J sa...

Trött... Har kört hårt tempo med städning, födelsedagskalas och julbakning på samma gång. Puh!

Librarybeth sa...

Husfrun: då måste du fortsatta jakten på en bra bok :)

Anonym löpare: jag är helt inne på din linje - vi ska hitta nya löpband!!! Absolut! Klart du måste testa nya löparskorna med dubb!

K: Vi, de drunknade var en BRA bok - spara den till framtiden :)

Mrs J: ännu en härlig lördag mao. ;)