tisdag 12 januari 2010

Out!

Tennisrapport; Librarybeth testar ju tennis även denna termin. I min nyinköpta - på superduperrea - starkt rosa träningstop(p) vågade jag mig in på tennisplanen med lite tveksamma steg denna tisdagkväll i svinkalla januari. Lite småkallt i hallen - innan man sprungit runt och försökt träffa tennismagisterns skott vill säga.
Något eget rack äger jag ännu inte, jag lånar min väninnas barns rack. Än så länge är jag inte värd ett eget rack men kanske, kanske om ett par tisdagar till?!
Hur som helst, vi värmde upp terminens första gång med att som det heter "bolla" bollar till varandra. Det betyder att man slår snälla bollar försiktigt och helst över nät. I vår grupp är vi fyra wannabetennisspelare och det är så bra för annars skulle jag nog inte lära mig n å g o n t i n g.
Första halvtimmen tyckte jag att det gick riktigt bra med tanke på det gått säkert tre veckor sedan jag höll i min väninnnas barns rack. Straffet kom genast då jag drabbades av hybris och pang, direkt blev mitt spel (haha, ironi att kalla det spel) superkasst igen. Jag har för vana kunna ta instruktioner så länge vi bara tränar slag men så fort vi ska ge oss på att spela någon slags match-liknande grej så faller alla, precis alla instruktioner bort och jag får tokbråttom att bara "bli av med bollen". Jag följer inte med slaget säger min magister och jag kan inte göra annat än att ge honom rätt. Jag följer inte med.
Men jag ger mig inte heller. Till sommaren ska jag förhoppningsvis klara av att få till några små spel. Det är det där tjoffet jag är ute efter, ett tjoffliknande ljud som kommer när man träffar precis, precis rätt.
Det tjoffet vill jag ha i min väninnans barns rack. Sedan ska jag köpa ett eget rack, kanske.
Lektionen avslutades med att vi övade servrar. Då ska man slänga upp bollen stiligt i luften, göra en vevliknande rörelse med andra armen, träffa bollen där uppe i luften som när man spikar en spik.
?
Handleden ska knäppa till bollen i slaget, inte hela överarmen (där kommer jag ha träningsvärk imorgon). Så där kastade jag och spikade bollen. Det gick väl sisådär men då ska man komma ihåg att jag spikar inget vidare heller. Jag är mer en målartjej liksom.
Japp, nästa tisdag försöker jag igen.
Goda råd, träningstips och hurtiga tillrop mottages tacksamt.

Inga kommentarer: