måndag 6 september 2010

En löprapport från helgen

En liten löprapport måste det ju bli - eftersom det var så kul.
Det blev i sin helhet en fantastiskt fin helg på alla sätt; härligt sällskap, fin shopping, god mat och fantastisk löpning i underbart septemberväder.
Löpsträckan var kanonfin och visserligen var det en duktig trängsel första 2-3 km men sedan släppte det en smula. Det blev trångt vid några tillfällen men det fungerade så bra, de allra, allra flesta visar underbart härlig hänsyn. Man gör det där tillsammans liksom, lite märklig kollektiv och underlig masshypnos när vi tjejer joggade som i en trupp, taktfast och under tystnad! Det blev som en klunga ur startgruppen som jag gjorde något slags sällskap med. Att springa utmed Djurgårdskanalen var underbart härligt och utmed banan dök det upp dj:s och liveband som lite uppmuntran och det hade underligt nog en uppiggande effekt. Jag hade som alltid Madonna i lurarna men det var ändå gott att få livemusiken, till nästa gång kanske Madonna får stanna hemma. Pirrigt på förmiddagen och i synnerhet när man väntade i startfållan, knasigt för jag behövde verkligen inte känna någon prestige, det är ju ingen tävling. Men lite pirrigt var det allt i alla fall, men det släppte precis innan start. Jag lyfte huvudet mot himlen och kände solens värme och allt kändes fint, sedan var man iväg och turen var som sagt fin. Löpningen jämn och fin, kände mig pigg och någon gång vid 8 km kändes det tokskoj att dra på lite grann, fältet var lite uttunnat och man kunde ta ut stegen. Vid 9 km tjurrusade jag med ett stort flin i ansiktet, det var så kul helt enkelt. Och härligt att gå i mål!! Där väntade ostkakan på alla deltagande tjejer.
Det där vill man ju gärna göra om.
När jag kom hem senare på kvällen med medaljen runt halsen började min yngsta tjej att gratulera mig;
- Mamma! Grattis.. eeh... vann du?
- Ja, sa jag. Jag vann.
För så känns det, jag vann en mycket rolig träningsrunda med 28000 andra brudar, inbakat i en skön helg med vänner.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag längtar redan till nästa år! Då skall vi springa ursnyggt!!! Igen!!!! Men japp, jag fick nästan anstränga mig för att se lite allvarig och koncentrerad ut under loppet, när jag egentligen bara ville skratta mig igenom alla kilometrarna. (Eh, varför behöva vara allvarlig? Kanske hade jag någon idé om att man måste vara lite seriös.... jag var mer fnissig rakt igenom!)

Librarybeth sa...

Absolut! En underlig tomhetskänsla dagen efter! Det var så himla kul helt enkelt. Nästa år springer vi igen, som du säger ursnyggt flinandes!

Sara sa...

Åh, va kul det låter! Stort grattis till väl genomfört lopp :)

a-mode50plus.se sa...

Vad kul och härligt det låter! Hoppas kunna springa nästa år!!

Librarybeth sa...

Sara: tackar, tackar! Det var så himla kul!

a-mode50plus.se: Satsa på Tjejmilen nästa höst!!! Det var över förväntan kul.