söndag 3 november 2013

Klosterbesök nummer 238

Det blev flera vandringsturer när vi var i Sydfrankrike. Asch, det låter så avancerat, vi tar med lite matsäck (lyxig baguette) och så går vi, följer en led. Perfa väder 15-18 grader varmt och sol, vad mer kan man begära. Innan dess hann vi med klosterbesök få se... nummer 238, Abbaye de Frontfroide inte långt från Narbonne. Ännu ett cistercienserkloster, det kryllar av dem i dessa trakter kan man tycka.
Denna gång var det endast tillåtet med kringvandring i grupp, inte riktigt vår kopp te eftersom vi helst traskar runt på egen hand och mer än gärna tar del av ev kunskaper från Mannen/Pappan.
Guidningen skedde på franska, inte helt överraskande då man är i Frankrike kanske du tänker... sant men det bereder en ju viss språkförbistring. Tur att det fanns audioguider på engelska, men den här gången var inte kidsen riktigt på humör, de dissade the english version. Hårda bud.
Hur som helst, intressant miljö men vi gick inte riktigt igång.
Klostret ägdes idag (!) av en privat ägare och det var en inspelningsstudio ovanför kapitelsalen så där fick man inte gå in. Det sorterar vi in under facket märkliga fakta om de kloster vi har besökt.

Klostergången. Också här mycket vacker.

Trött TuristMorsa. 



Kort men bitvis brant led upp till toppen. Och dit skulle vi förstås.
 ....och som alltid fick jag låna bilder av Nora.






2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Så fint! Din dotter tar jättefina bilder. :) Det känns som att man är där på plats nästan. :)
Välkomna hem igen.

Librarybeth sa...

Camilla: tack, ja jag blir bortskämd med fina bilder till bloggen ;D