söndag 19 augusti 2012

Analyze it - kort löparrapport

En snabb analys av loppet jag sprang igår måste jag självfallet damma in på bloggen.
Medaljlös blev man igår - kexchoklad och festis låg i påsen efter den fina löpslingan genom stadens gator och torg.
Ack ja, jag ville gärna bättra på min tid vad gäller milen och väl framme i mål var jag först inte helt nöjd - det ska erkännas.
Men när jag nu fått smälta det hela och jämför med min insats från Tjejmilen förra året så har jag ändå förbättrat mig med nästan två minuter.
Loppet inleddes med rätt flack bana som inte bjöd på motlut, det kom istället efter 6 km och då bar det uppför, lite seeega backar som tog musten ur mig. Jädrar vad sur jag blev att jag inte pallade trycket. Jag fick helt klart slå av på farten för att återhämta mig. Ändå känner jag att intervallträningen är det som gett resultat, lite backträning ska jag nog satsa på framöver men inte så häftigt som jag gjorde förra hösten - den träningen och val av backe var nog en bidragande orsak till mitt knäkrångel.
En mil bjuder ju gärna på lite snabbare tempo och när det är lopp vill man (jag) gärna dra på lite mer än på en "vanlig" träningsslinga. Sammanfattningsvis så gjorde jag mitt bästa och det får duga. Jag krämade på - precis enligt den uppmaning jag fick från en löparkompis att göra.
Trevligt att springa hemma i sin egen by och roligt för jag hade två som hejade på mig ;D
Nu väntar en mara till helgen. Det känns förstås.... just det.
Pirrigt.

10 kommentarer:

Fliselin sa...

Kul att du kände dig nöjd efter analys! Förstår att det var roligt att springa hemma. Vad jag förstår så var det en fin bana. Jag åkte också på ett par dryga backar på mitt lopp. Har kommenterat på mejlen.

mis(s)match sa...

Bra jobbat!

Librarybeth sa...

Fliselin: absolut, fin bana. Och jag kollar av din analys!

Mis(s)match: :D

mis(s)match sa...

Jag är så imponerad av ditt träningsupplägg med intervaller, simträning etc! Själv har jag aldrig ett riktigt plan. Jag bara springer när jag känner för det och när foten känns bra och det finns tid lite längre, annars endast en kort runda eller ett pass på F&S. Tittar på klockan när jag lämnar köket och direkt när jag kommer hem, men springer utan telefon eller annan tidtagarur eller GPS...

Librarybeth sa...

mm: det har liksom vuxit fram, planerandet och löparnördigheten ;). Behovet av variation blev nödvändigt för att hålla uppe motivationen vid något tillfälle och sedan blev det liksom viktigt i allmänhet. Och så är det bra för knät så jag inte nöter på samma vis.
För många år sedan gjorde jag som du, sprang när det fanns tid, kollade köksklockan. Det är också bra! Jag aktar mig för att bli för fixerad vid minuter och sekunder så att det inte ska bli ett jagande som får en negativ effekt.

mis(s)match sa...

Ja, variation är viktigt för att förebygga skador! Så fortsätt så!Jag får min variation genom att cykla till jobbet, lira lite landhockey och F&S såklart. Blir sugen på att simma lite då och då som jag gjorde fram till sonen föddes för 3 år sedan.

Camillas dagar sa...

Nämen, ingen medalj?! Synd att du kände dig lite missnöjd med tiden bara, men det beror kanske på dagsform... ?
Jag blir nyfiken på om Fliselin sprungit Midnattsloppet?!? Du måste börja blogga Fliselin!

Librarybeth sa...

mm: ja simmandet har varit super denna semester! Vet dock att det blir marigt att hinna med det nu fram över!

Camilla: nä, dåligt va?! ;D nu när jag smält allt är jag nöjd och glad igen!

Anna sa...

Bra jobbat tycker jag! Själv har jag Tjejmilen framför mig nu för första gången. Ska bli spännande! Jag är på väg från köksklockan mot lite mer satsning på träningen. Vi får se. Vilken tid fick du? Hälsar Anna i Uppsala

Librarybeth sa...

Anna: Kul!!! - Tjejmilen är kul - lite jobbig trängsel första 2-3 km men det lättar! Banan är fin! På Tjejmilen förra året kom jag runt på 54:34, nu på Stadsloppet blev det 52:25 så det får väl lov att duga då ;D