tisdag 7 augusti 2012

Det här med motivation

En vecka.
En veckas förlorad fin träning har nu rykt.
Det är sannerligen inte roligt. Jag ska väl inte öppna GnällForum nu men det händer ju trots allt att motivationen blir lidande när man får träningsstopp.
Jag deppar, nedvärderar mina insatser, mina tider, tycker att jag är seg, har dålig karaktär yada yada. Inte bra för självförtroendet.
Det dubbeltrista är att det är en så lurig känsla i kroppen som är svår att tolka. Är förkylningen klar nu? Hallå? Man känner efter. Inget klart svar. Men jag har inte längre halsont eller huvudvärk så nu bestämmer jag att förkylningen är klar.

Och motivationen, den fick jag leta efter igår. Först tokstädade jag och ältade löpning i skallen nästan hela tiden. Så började det regna men Mannen som äntligen kommit hem igen sa, att nu sticker vi ut.
Det fick bli en behaglig stadsrunda, milen i hällande regn. Och det var så himla bra. Kände bara av lite lätt stelhet annars kändes det helt ok.
Så nu är jag på banan igen. Idag får det bli 25:an.
Jag har planerade lopp och jag ska ta mig fanken göra't.

10 kommentarer:

Fliselin sa...

Skönt! Du är på banan igen! Toppen! Ja, man känner sig ju seg och tror att man tappar allt när man är förkyld. Jag provade ju för tidigt igår. Kännde mig osäker men hade inte ont i halsen. Kände mig seg i kroppen men tänkte att det berodde på lata dagar med god mat och drycki Skåne... Ack så fel jag hade. Nu fick jag i alla fall åter hopp om att det kan fungera bra efter förkylningen också. Jag ska springa den 18:e och vill inte bli snuvad på formen.

Lisa sa...

Heja heja! Är publik när du springer nästa lopp!

Sara sa...

Härligt att du är på gång igen! Ska själv försöka komma ut ikväll. Precis som du bestämmer jag att förkylningen nu är slut. Men det får nog bli en kort lugn runda för att känna efter hur kroppen mår.

Henrik Axlid sa...

Schysst blogg. Vill du ha tips på hur du kan tänka dig ut i löparspåret (vilket du ju iofs verkar lösa galant ändå) så skrev jag om det för ett tag sedan: http://henrikaxlid.blogspot.se/2012/07/mental-traning-pa-ratt-satt.html

Och 23 km skojar man inte bort :-). Bra jobbat!

hallinbloggar sa...

Du är så duktig och jag tror att om motivationen sviktar någon enstaka dag så är det nog inte mer än mänskligt. Det är ju inga dåliga distanser du springer! HEJA!!

Anonym sa...

Blir det Lidingö i år igen? Hejja dig!

Camillas dagar sa...

Sådärja! Nu är hon på gång igen! :)
Jag tror att jag har en lätt begynnande förkylning på gång. Hoppas på att sova bort den, om jag lägger mig i tid och lägger hostande make i annat rum.
Kram!

Åsa sa...

jag känner precis igen mig i ditt inlägg och jag befinner mig där just nu då förkylningsbaciller håller min kropp ockuperad....men till helgen då, då har jag bestämt mig att förkylningen ska vara väck för det väntas tävling. Då ska jag banne mig upp på banan :-)
kram Åsa

Librarybeth sa...

Fliselin: meh så trist. Det där är käftsmäll som man inte vill ha. Du kommer fixa det!!! Jag ska tänka på dig den 18:e!! Tänk på att inte träna för nära inpå ditt lopp eftersom det är långt du ska springa då! Hoppas du snart kan bestämma dig att förkylningen är avslutad!!!

Lisa: :D Roligt - det har jag inte haft en endaste gång! Någon jag känner i publiken!

Sara: klokt! Jag brukar också tuffa igång lugnt!

Henrik Axlid: tack. Ja, motivationstips behöver man lite nu och då!

Hallin: tack Hallin, man får försöka pigga upp sig med nya löparslingor ibland... och nya träningskläder ;D

miasvardag: japp, så är det tänkt!! Du då?

Camilla: jag höll ju på att tjura ner mig alldeles så det är tur att jag får springa igen haha!! Sova bort är smart, det där att lägga ev hostande make i annat rum har jag aldrig testat...;D

Åsa: då hoppas jag att du kryar på dig nu för det är så TRIST att bli snuvad på ett lopp (det fick jag ju smaka på i maj!). Vad är det för lopp du ska springa?
kram

Spader Madame sa...

You go girl! Du är så himla bra!