tisdag 16 augusti 2011

La Yunque - så heter regnskogen vi besökte idag

Idag satsade vi på en utflykt till regnskogen som ligger ca 45 min bussfärd från San Juan. En utflyktsresa ordnad här på konferensen, lite sällskapsresa med buss med lätt touch av PRO; in i bussen fem minuter här, ni kan kissa där och köpa souvenirer där. Inte riktigt min kopp te annars.... men det fick duga. Det gav ju trots allt en möjlighet att på ett enkelt sätt se sig omkring här.
Vår chaufför tillika guide var rolig och underhållande på ett avslappnat vis och kunde berätta lite kortfattat om det mesta. Regnskogen som är ett naturreservat var mycket frodig och vacker och nog hade vi hoppats på att få ströva runt lite mer men det hanns inte med. I regnskogen hänföll Libby till att plötsligt leka naturfotograf och fota nära eller ännu hellre, underifrån alla vackra blad...
På återresan gjorde vår guide José - som presenterade sig med att säga my name is José like everybody else here... ett improviserat stopp på en lite sliten taverna i regnskogsbergen. Där kunde vi köpa oss något att äta, sedan drog han på sina favoritlåtar från 70-talet för att ha något att lyssna till medan han körde oss hem.
bananer bananersolen gav allt ljus på denna


jaja vi fattar Coca falls

lunch

kollegan funderar över innehållet


vårt fräna lunchsjapp

naturens fräna mönster

Libby förundras över de små små bladen

utsiktstorn fullt med bibliotekarier

nämen det är ju Coca Falls ju

vy från bibliotekarietornet

3 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Men så himla häftigt att få besöka en regnskog. En av mina drömmar!

Fliselin sa...

Vilka upplevelser! Ni äter något mystiskt igen! Hoppas att ni inte blir svultna på resan!

Librarybeth sa...

Husfrun: skulle velat vandrat mer...

Fliselin: närå, se frukostbilderna.... ;)