torsdag 30 september 2010

Freeeezing cold

Jag dricker mitt morgonkaffe skållhett.
Allt för att få upp värmen för nu är det freezing svincold här inne. Det som började som en rolig, tramsig miljö- och ekonomiidé i augusti har nu blivit en utmaning för hela familjen. Värmen slås på 1 oktober - allt för att spara på miljö och pengar. Vi vuxna har fått ta en del kritik men den sista tiden tycker jag mig ana att kidsen är lite mer på än av vad det gäller denna idé. Men kallt är det - det kan jag försäkra, kanske är jag inte bra måttstock så frusen som jag är av mig men när mannen klagar. Då  förstår man.
Bananisarna har i alla fall dragit och jag tror att det beror på att det helt enkelt blev för kallt här inne.

Men imorgon är det en festens dag! Då ska far gå till värmesystemet och trycka på knappen för värme på. Jga föreslog att vi skulle fira lite, med glass tyckte jag.
Barnen bara stirrade, först på mig sedan på varandra.
- Mamma, glass är kallt, räckte som svar.
Nu vill kidsen ha varm choklad och marshmallows.
Och det ska väl gå att ordna.

3 kommentarer:

Camillas dagar sa...

I morgon får ni njuta av värme igen. Jag håller med dig, har man bestämt sig för en sak - så ska man banne mig genomföra den! :)

Åsa sa...

Vi hade också bestämt att september ut måste vi väl klara, men i tisdags kväll när fleecefiltarna inte räckte till så sträckte jag ut en iskall hand och vred på elementet i vardagsrummet. J hörde det svaga brummandet och erkände direkt att han redan på morgonen hade satt på även i badrummet, "det blir så immigt när man duschar annars" och det är faktiskt sant.

Librarybeth sa...

Camilla: ja! ;)

Åsa: aha, fler som får nördiga energiidéer!!! kändes skönt att veta...