söndag 20 september 2009

Spännande söndag

Spännande söndag då jag panikhandlade barnkalaspresent och pysslade hemma (= röjde i tvättstugan och vek 200 kilo tvätt). När jag tyckte att jag hade värsta flytet gick plötsligt strömmen och inget fungerade längre. Eeh, okej. Jag vet var proppskåpet sitter men sedan är pinsamt nog mina kunskaper slut. Och hur reagerade jag? Jag öppnade skåpet. Kollade lite.
Blev så trött på allt att jag åkte till blomsteraffären istället. Ett visst mått av flyktbeteende är bara nyttigt. Hem igen.
Tittar in i proppskåpet igen. Hur ser man om proppen behöver bytas? Ja visst, hittade en knapp som jag fått lära mig att man kan knäppa upp och sedan ned igen. Gjorde det. Inget hände. Shit, har frysen lagt av... och kylen, ingen spis. En gång till, okej nu drog lite el igång.
Hittade ett par proppar som kanske var helt nya. Klurade, bytte proppar lite på måfå. Gissar att mitt flitiga körande med tvättmaskinen kan ha haft ett finger med i spelet. Jag skruvar ut berörda proppar och någonstans där börjar jag fixa proppen hit och proppen dit. Innan jag har koll på vad jag gör har jag lyckats få tvättmaskinen att köra igen. Har ingen aning om hur det gick till. Pinsamt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Känner igen mig! Jag flydde inte, men kom på den smarta idén att ringa våra män på deras löptur. Jag sa något osammanhängande och fick till svar "Byt propp!". Jag fällde den spåniga kommentaren "Det är en röd plupp i en propp som liksom ligger lite löst och dinglar, är det DEN proppen som är paj?". Lärdom: Kör aldrig spis, micro, ugn, fläkt, vattenkokare och diskmaskin samtidigt.