lördag 19 september 2009

Det farliga vita sockret

Jag tänkte avhålla mig från det vita sockret den här helgen. Det är ju inte bra, det där vita sockret, man kan ju t ex bli speedad. Speedad bibliotekarie är inte bra. Eftersom arbetsveckan som gått varit rätt speedad tänkte jag hälsosamt att nu ska jag avhålla mig från det vita sockret. Inte nalla från barnens färgglada små godisskålar! Lördag eftermiddag och det har gått bra, men då har ju å andra sidan inte godisskålarna kommit fram än. Så kom jag att tänka på choklad. Vanlig choklad är ju trevligt till kaffet sedan, om en stund. Jag menar choklad måste man väl ändå betrakta som livets nödtorft?

2 kommentarer:

Birgitta i paradiset sa...

Heja Libraybeth! På min vackra mors födelsedag den 19 september hyllar du omedvetet henne genom att skriva om Det Farliga Vita sockret. Tackom och lovom. Just i dag 20 okt 2009 när jag googlar på detta för att göra en inlägg om det Farliga och Onödiga (Vita)Sockret någonstans. Så hamnar jag här! Kul!
Just i dag inser jag det katastrofala i det svenska sockerätandet som - enligt mina kloka mamma redan på 70-talet - går nedåt i åldrarna. "Inget socker (inga kakor, ingen sylt, ingen glass mm) före två årsdagen" var hennes eviga motto. Barn som inte smakat socker saknar det inte!!! Och barn som får socker första gången, tar ofta emot det med stor tveksamhet! Inget godis förrän dom ber om det och i så fall max en gång per vecka som lördagsgodis... för att alla andra får... i små mängder ...inga stora påsar... Obs! Läste nyligen att i inget annat löper barnen så stor risk att få DIABETES som i SVERIGE! Så det ar dags att varna mera och flera! Samtidigt som marknaden pockar på allt aggressivare mot våra små! NU TILL DAGENS TANKE. Just i dag vill jag införa en REKORDHÖG SKATT PÅ SOCKER!!! Katastrof för alla bagare, sylt- och saftföretag, kafeer, restauranger, sill- och glassbolag etcetera. Javisst. Men än sen då. Sockerberoendet ökar i alla åldrar och går ofta över i alkoholberoende, som dessutom ökar... Där spökar kroppens kemi... alkohol är ju jäst socker... Å VART VILL JAG KOMMA? Jo, att du Lisbet och alla andra ska jobba bort allt socker ur era liv!!! Ersätt det med ekologiskt smör, grädde, fet ost och youghurt, fet fisk och ekologiskt kött, som Doktor Dahlgren och LCHF-rörelsen rekommenderar.(Då får vi i oss det gräs som djuren ätit, smart va?!Obs! Modiga doktor Dahlgren fick stort internationellt pris i september i år för hennes insats på diabetesområdet genom att ställa om sina patienter till LCHF-kost. Hon är ju vårt lands räddning!!! Och efter tre månader på LCHF-kosten och HELT UTAN SOCKER mår jag bättre än någonsin, är läckrare, något slankare och mer harmonisk än någonsin. Socker och jag har aldrig passat ihop, har jag känt. Men att det gjort mig så skumt hungrig och allmänt obalanserad i så små mängder som jag fick i mig, får mig att häpna. Socker äga ej tillträde i min mun längre. Så kära Librarybeth!Klarar du en vecka (tre sockerfria dagar brukar räcka för att suget ska gå över!) så klarar du resten av livet som SOCKERFRI SOM JAG. Bara 61+ idag! Superinspirerat, Birgitta. Ps. Återkommer om det Vita Mjölet...

Birgitta i Paradiset sa...

Hej alla vakna! Speciellt du, Librarybeth! Såg du senaste nytt om godisätandet i Sverige? Idag på ettan 07.45! Hörde du? 17 kg godis om året äter varje svensk!!! Att jämföra med 7 kg per capita i övriga Europa! Och det jag skriver ovan blev besannat. Barnen i Sverige löper största risken i världen att drabbas av diabetes. Jamen. Nu är det dags att rädda ungarna, om inte annat. För mig är det barnmisshandel, att ge ungarna så dålig mat, att de går småhungriga och tröstas och belönas och hålls gnällfria med godis!! Rädda livet på de små med riktig mat, ekomjölk, smör och grädde, ost, knäckegröd och frukt. Inte bullar, kakor, limpmackor, makaroner, margarin och godis!!! I soffan tog de två författarna av Godis åt Folket dessutom upp riskerna med färgat godis, De färger som redan var förbjudna i Sverige blev godkända igen när vi gick med i EU. Trots att de vetenskapligt bevisat att de orsakar hyperaktivitet etc! Och den höjda sockerskatt, som jag föreslog, var på G för några år sedan, men röstades ner!!! Nu får vi ta saken i egna händer. Och samtidigt rädda våra och ungarnas tänder mm mm ÄLSKAR DU DINA BARN, GER DU DOM INTE GODIS, BULLAR OCH KAKOR: Dom kommer att älska dig för det. Senare... JÄTTEKRAM Birgitta i Paradiset.