tisdag 2 februari 2010

Tennis och ännu mera envishet

Jag sitter här och summerar min insats på kvällens tennislektion, tidigare ikväll. Nej, jag var inte precis lysande. Idag kändes det som om jag backade i min tennisutveckling. Synd, för jag har känt mig så hoppfull några gånger nu efter tennisen, känt att det fanns/finns en möjlighet att jag kommer att kunna spela lite grann.
Vi fortsätter att lära oss serva, man ska som bekant "spika" iväg bollen med en snärtig rörelse. Jag försöker få ordning på mina kast av bollen så att jag har någon chans att träffa den. Först försökte jag börja så där stiligt med racket och boll framför mig, kasta upp bollen, upp med rack och slå. Det blev inte bra.
Istället fick jag rådet att ha mitt rack liksom vilandes på ryggen, jag slänger bak racket innan jag kastar upp bollen. Då gick det lättare, men det ser inte tjusigt ut fast å andra sidan tror jag inte att mina servar kommer bli så tjusiga. Nu kan jag emellertid få iväg bollen över nät men den som står där bör stå nära nätet om man vill träffa bollen. Öva, öva, öva.
En helt ny övning idag var att gå på nät, dvs gå fram nära nätet och träffa bollen.
Det ska vi få öva mer på.
Nästa vecka ska jag f o k u s e r a  och  f ö l j a  med i hela slaget. Just det, så ska jag göra.

Inga kommentarer: