söndag 6 september 2015

Ur garderobens djup

Jag trodde att jag skulle sitta i soffan och läsa idag.
Så fel jag hade.
När jag vaknade fick jag garderobsflow! Dags att flytta sommarkläderna in i stora garderoben och baxa fram lite stickat.
Och se till att samla ihop vad vi kan skänka vidare.
Sagt och gjort, flickorna mina och jag gjorde gemensam sak, det tog oss så gott som hela dagen men fram emot kvällen gick vi i mål med uppgiften.
Delar av sommargarderoben är nu undanstuvad men bäst av allt; två säckar med kläder som ska hjälpa andra.

Garderobsrensning ger en också en tankeställare. Visst rensar vi bort det som är urvuxet men det ryker ju också en hel del som man bara har tröttnat på.
Jag mår bokstavligen illa att det faktiskt är så.
Och jag vet inte vilket som är värst; kicken jag får av att rensa (för det känns ju som någon slags katarsis att få städa ur garderoben) eller det faktum att jag inte kan vara riktigt säker på att jag lär mig något av dessa felköp eller för den delen; överkonsumtion.
Pjuk, skämsmössa på.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer någon annan få glädje av både felköp och överkonsumtion så det torde bli status quo. Skämt åt sido. Visst får man en tankeställare över hur jäkla bra man har det medan andra inte har någonting
/Karin

Librarybeth sa...

Karin: ja hu, försöker göra något bra utav det.... men svårt att hantera.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag håller med, jag har också rensat precis. Det blir helt klart en fadd smak över det hela.

Librarybeth sa...

Iwillnot: ja, jag känner att jag vill lära mig något av det, begränsa dig människa. både för miljön, ekonomin och samvetets skull!

Tantaugusta sa...

Fördelen med att ha ett stort ointresse för klädinköp är att jag faktiskt sliter ut kläderna (tvingar inte ut mig själv på shoppingrundor om det inte är absolut nödvändigt, dvs när kläderna är utslitna. ;))