lördag 1 mars 2014

Variationen - den viktiga

Ibland tänker jag att jag skulle få till en slinga så jag kan springa genom så många delar av stan som möjligt, så himla stor är den ju inte så det skulle kunna gå. Vore kul att göra en egen sån slinga - fast idag blir den för kort och när jag springer långt måste jag ha variation.
Idag är det behovet akut, jag måste få variation, jag vill inte springa samma, samma som så många gånger förr - det känns fasen i mig i hela kroppen. Det går inte, det blir skittråkigt och då blir jag trött på fel sätt.
Så jag mäter och mäter på kartor för att hitta en runda som blir tillräckligt lång. Och när jag mäter inser jag att sträckan jag ska springa, ja - det är långt liksom. De där kilometrarna räcker en bra bit ut på landet och hem igen och när jag försöker knyta ihop och dra slingan hemåt, inser jag att nä, det där går ju inte, det blir för kort.
Och så lägger jag till nya slingor. Hit och dit. Bort och tillbaka.
Shit, jag blir ju trött i förväg av det här.
Hm, det sitter i huvudet, gäller att inte tänka för mycket, bäst jag bara knyter skorna.

5 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Har du inte funderat på att springa slingor som blir text eller fina mönster då man tittar på kartan efteråt? Verkar ju vara det nyaste nya. ;)

Anonym sa...

Samma samma. Är väldigt trött på Arkösundsvägen. Måste hitta nytt. Ensjön? Åby? Söderköping? sarankpg

Librarybeth sa...

Camilla: oj nä, då måste jag ju tänka ännu mer, haha!

sarankpg: jag försöker undvika att springa utmed större vägar, tycker det är läskigt m trafiken, blev ändå ngn km på sådan väg igår för att knyta ihop en slinga. Jag har inte sprungit min Styrstadrunda på länge, spar den till mer vår tror jag :D

Fliselin sa...

Svårt att hitta bra rundor så för mig blir det oftast att jag växlar mellan några få. Jag kanske orkar hitta någon ny. Ibland kan man ju springa åt motsatt håll för att få variation. Jag undrar vad du tycker om att följa program.

Librarybeth sa...

Fliselin: jag måste ständigt uppdatera mig sedan kan jag alltid ta "tillbaka" en gammal runda, bara jag får vila mig från den emellanåt.
Jorå, det är rätt kul att följa programmet. Jag följer det s.l.a.v.i.s.k.t. kanske inte så bra. Jag får liiite för mkt press på mig, att jag ska hinna med allt. Men på det stora hela är det roligt. Ffa är det bra för att jag fastnar inte i gamla spår utan träningen blir nog lite mer varierad, känns som jag fått inspo till att hålla fast i det; variationen på den fronten också!