måndag 11 augusti 2014

Cykelbloggen

Det är nu jag ska säga till mig själv att gå och lägga mig och inte tro att det går att jobba hela dagen, speedshoppa cykel och sedan springa en mil utan att man blir trött.
Det är faktiskt inte på något vis sovmorgon imorgon.
Va? Måste jag gå till jobbet imorgon också? Jag var ju där hela dagen idag....

Just det.
Har nu skaffat en vardagshoj alltså. Denna gång valde jag förhoppningsvis en inte så attraktiv modell för tjuvar med lite tur kan jag ha den i fler än två år.
Men så underligt det var att hoppa upp och cykla på vardagshojen när man fräst runt på en racer.
Vilken skillnad på cykling, det blev som helt två olika sätt att cykla.
Nej, jag tänker inte på hur man sitter utan mer farten, tyngden, mer själva upplevelsen av att cykla.
Intressant. Det var verkligen som två helt olika cykelupplevelser.
Hann snacka lite med cykelsnubben i butiken också (alltid massiv kö i den butiken) och fick lite goda råd kring min racer som jag hade med mig, jag ledde den med mig IN i butiken, som en hund liksom.
Javisst, för så gör man med sin racer, såg och har sett förut att folk gör det i cykelbutiken. Den är så lätt så det är inget tungt att dra, känns ju lite märkligt dock.
Men det var bra för cykelsnubben kunde kolla lite på hojen och tipsa, nu är jag ev inne på att skaffa mig ett par sådan där skor som man sätter fast i pedalen när man trampar, SPD som det så tjusigt heter.
Jag tänker öva, öva, öva på att klicka bort foten. Känns lite pirrigt för tar man inte bort foten på rätt sätt (kvickt) så kan man ju tippa när man står still. Jag har låtsatsövat lite när jag varit ute och cyklat med racern.
Men nu hoppas jag få ha alla cyklar i fred. Pliiis. Cykelsnubben sa att hans erfarenhet var att väldigt få låser fast sin cykel, man bara låser den. Inte en chans sa jag, jag låser alltid fast hojen och helst i ramen. Nu hjälper ju inte det alla gånger men jag fortsätter att låsa med rejäla doningar i alla fall.
Efter cykelköpet blev det omedelbums ut på en löprunda på en mil, testade att trycka på lite grann och kan konstatera att jag är långt ifrån förra årets form.
Nu ska jag göra som jag borde, sova.

2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Du hann då verkligen klämma in mycket där på en dag! ;) Skönt att du fixat ny vardagscykel också. Håller med dig om att det känns konstigt att växla mellan cyklarna, min hybrid sitter jag ju helt rakt upp på tycker jag, skum och ovanlig känsla då man rullat Bianca mycket.
Och ja, helt rätt! Jag hoppar över tröjan. Jag hade mailat honom också, men första mailet tog nog 3-4 dagar att få svar på, så det sista har han nig inte ens sett än. Tack ändå för erbjudandet att fixa till mig!
Kram och ha en fin tisdag!

Librarybeth sa...

Camilla: ja, jag blev snopen när de ville stänga cykelbutiken vid 18! Jag hade tänkt prova skor också, jag blev helt uppslukad ;D
Jättemärklig känsla! Hann prata med cykelsnubben om det också. Mannen har en mer raceraktig hoj till vardags också men det funkar liksom inte för mig.
Any time, Camilla - jag kikade lite extra i butiken men nej - det fanns verkligen ingen i stl L. Säg till igen om du behöver shoppingassistans! Kram!