lördag 21 november 2015

Jullovsstämning

Här råder lite jullovsstämning faktiskt.
Nej, jag har inte dragit fram adventsstjärnor. Nopelinope, jag må hända kör igång med både glögg och tomtegröt på tok för tidigt men stjärnor och den sortens prylar kommer tidigast upp lördagen i advent.
Och därmed basta.
Nej, det är mer något med stämningen, kanske att en kompis till oss kommer hit och så spelas det brädspel, de som inte har lust att spela drar runt, kollar på film och ja, man liksom hänger ihop.
Det blir en slags jullovsstämning av det, plus att det är kallt ute, vi tänder en massa värmeljus, Mannen eldar i kaminen.
Själv har jag sett film och snart måste jag måste istället skrapa bilfönster och hämta partygirl.

Jag såg förresten Before we go som var fullproppad med New York eftersom berättelsen utspelar sig där under en natt.
När jag såg filmen så slogs jag igen av det var så märkligt att besöka New York eftersom jag som så många andra (alla?) är så underligt fullmatad med bilder från just den staden, det blir ju maxat mycket från New York från filmens värld om man säger så.
Vilket gav att det blev en underlig effekt av igenkänning när jag väl var där och egentligt är det väldigt konstigt eftersom jag borde väl rimligen har känt något liknande också när jag besökt andra städer, jag menar, också andra storstäder förekommer ju i film?!
Konstigt, inte sant.
Nåväl, nu när jag såg Before we go, vilken inleds med scener från Grand Central Station som jag tyckte var helt fantastiskt vacker, så blev jag fascinerad ett varv till. Nu kändes det om möjligt ännu mer konstigt när jag tänker på New York.... varför känns det så med just den staden?

Filmen är förresten en liten sötnöt till film där två människor möts i natten och blir varandras förtrogna.... njaaa, nåja blir mitt betyg, ok liksom, liiiite samma stuk och upplägg som Bara en natt (Before sunrise) och Bara en dag (Before sunset) ni vet filmerna med Ethan Hawke och Julie Delpy, filmer som jag väl kan erkänna att jag är lite mer svag för.
Och för er kännedom (och så får jag det sagt);
jag var betydligt snabbare än Ethan Hawke som också sprang New York marathon i år, bara så ni vet.

2 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Alltså, jag tycker det är helt obegripligt att det är första advent nästa helg. Ta fram stakarna, liksom. Nu? Redan?

Librarybeth sa...

iwillnot: jag tror att september och oktober var så milda (och fina) och liksom fintade mig när det gäller tiden. Det var höst, behaglig sådan så länge att jag alldeles glömde bort det här med advent!