söndag 16 augusti 2015

Vi gjorde en road trip, Mannen och jag

Jomen vi tyckte väl att 20 år som gifta kanske vi kunde fira lite så där på egen hand.
Ingenting superfancy, men en liten tur på egen hand. Om inte annat så är det ju bra om vi övar lite på att semestra ihop utan kids och det ska nog gå bra.... för vår road trip som fick gå till Sörmland blev jättefin.

Vi satte av mot Tullgarns slott i tisdags, vi måste ju vara lite kulturella. Ännu ett slott och kungar och historia och det var en småputtrigt trevlig guidad tur och roligt att få se slottet från insidan, klart värt ett besök.
Sedan blev jag betänksam. Här hade vi tänkt fika lite flott men blev inte så imponerade av caféet faktiskt.... jag kan låta lite grinig här nu men jag tycker inte att rastplats-bänkar (ni vet i stilen rastplats bredvid stor väg där bord och bänk sitter ihop) passade så bra in i slottsmiljön.
Nähä, skulle vi behöva bege oss till Trosa och fika direkt? Nja, vi strosade lite i parken och hittade det något bedagade Orangeriet och! minsann serveringen där var så där slitet fin och deras afternoon tea var till belåtenhet, trots att man serverade te i mugg och inte i kopp med fat och egen kanna.
Ja, jag varnade, jag kunde låta lite snobbig här nu men det var faktiskt i slottsmiljö.

Fram emot eftermiddagen kunde vi alltså checka in på Trosa stadshotell och vad fick bli vår första utflykt? Japp, vi sprang en runda förstås, ut mot Trosa havsbad och sedan en sväng inne i den rara staden. Inte bästa uppladdningen med afternoon tea kanske men det blev ändå en bra runda och sedan blev det otroligt nog en spa-stund!
Det finns en liten men mycket vackert inrett spa-avdelning på hotellet och det var precis vad trötta medelålders löpartyper behövde. När Mannen bastade (pjuh, inget för mig) kunde jag istället slumra sött på en av divanerna.... tror bestämt jag dreglade lite där på den fina badrocken i fin frotté, jag slocknade nämligen som en liten varm sten. Varma bassängen var annars min favorit.

Sedan toppade vi det hela med en god middag i stadshotellets restaurang, syrran hade skrämt upp mig att hon hade ätit trista gäddfärsbiffar där till lunch en gång men de lyste med sin frånvaro ;D middagen var mycket fin och personalen, så bra och trevlig. Vi kände oss ompysslade på det där behagliga viset.

Dagen därpå? Efter en välbehövlig hotellfrulle åkte vi till Strängnäs (obs på småvägar i det sörmländska landskapet, småvägar det är grejer det). Solen log mot oss och väl framme i Strängnäs nosade Mannen inom tio minuter upp en karta över stan där man fick en färdig promenadslinga att promenera. Trevligt trevligt, alltså denna gång gick vi istället för att springa, det går bra det också.
Och Strängnäs! Den staden blev något av en trevlig surpris faktiskt - promenadslingan som inte var så lång, någon kilometer bara tog oss runt både promenad- och faktamässigt och självfallet tog vi oss tid att beundra domkyrkan och äta gott.

heading for what we in Sweden call domkyrka.


Och när vi begav oss hemåt infann sig den där märkliga känslan av att ha varit bortrest mycket längre än två dagar.
Det är fint, riktigt fint att göra road trips så där "hemikring".

2 kommentarer:

Fliselin sa...

Härligt med en egen roadtrip! Fina resmål också.

Librarybeth sa...

Fliselin: ja mer sånt ;D Och trevligt att vara i Sörmland!!