torsdag 6 december 2012

Broddar i december

Efter ännu en i n t e n s i v  arbetsdag på bibblan fick hon komma ut på en löprunda.
Ah! Löpning - denna välsignade ventil i vardagen.
Och den som fortfarande lever med tron att man stämplar kort och odlar ett rikt inre liv när man knegar på bibliotek kan dra något gammalt över sig.
Det här är 2000-talet och man hinner baske mig varken stämpla kort (det la vi av med för länge sedan...) eller odla ett rikt inre liv.
Jag är om sanningen ska fram en smula trött.
Men så fint att man kan dra på broddarna på löparskorna och ge sig ut i snön!
Efter 4 dagars ofrivillig träningsvila pga fulltecknat schema och därtill iskalla dagar inkl. lätt snökaos kunde det nu i afton bli en runda.
Jag hade glömt att det är allt lite tungt att springa i snön, broddar eller inte.
Men en fin vända - med vit snö, snöfall, adventsljus i fönstren, träden så vackra och bara 4 minusgrader och vindstilla.
Nära att jag började sjunga julpsalmer där jag sprang.

4 kommentarer:

Fliselin sa...

Ha ha, jag trodde att ni förkovrade er i litteratur heela dagarna och gick och plockade bland böckerna i hyllorna för att sedan ge fina tips till besökarna... Är det inte så på ditt jobb?! Men visst är det din bibbla som har läs-projekt för utslagna/hemlösa el dyl? Det är ju fantastiskt.

Och jag sitter ju på mitt rum hela dagarna och väntar på att något ska hända så att jag får något att göra, faktiskt många som tror det!

Körde också på med broddarna, väldigt massa oplogat så det var trögt. Skön temp ute. Jag glömde kolla in i alla fönster på advetsljusen. Det är ju så vackert ute nu ändå! Inga psalmer blev det heller. Ja, nu är det fina löpartemperaturer, det var inte så rå luft heller och ingen blåst, det tackar vi för...


Spader Madame sa...

Du är så cool. Själv är jag så trött att jag inte orkar ta mig i säng...

Camillas dagar sa...

Åh, ett riktigt hallelulja moment alltså?! :)
I dag säger den lokala väderprognosen -5 grader och sol (!) på förmiddagen. Då måste jag bara ut på skidorna en runda innan klippning på em. Ledig i dag inför söndagsjobb.
Hoppas verkligen att livet lugnar ned sig för dig snart, det låter jäktigt.
Kram!

Librarybeth sa...

Fliselin: ;D visst är det så, jag går där och skräpar bland hyllorna och plockar lite ;D Stämmer det är min bibbla som har det projektet!! Duktig kollega som jobbar med det!

Broddarna får bra fäste i snön - men det blir ändå som att springa i sand lite grann!

Spader Madame: ibland blir man liksom övertrött och orkar inte lägga sig!

Camilla: ja, det tycker jag att det kändes som!
Ja, just nu har det varit lite för mkt faktiskt! kram till dig!