onsdag 16 mars 2011

Allra först

Sällan, sällan som jag orkar tv-prat på mornarna men kolla av nyheterna om Japan är det första jag checkar av numera, via webben. Inte för att det lugnar en precis men först därefter kan jag börja plocka ur min diskmaskin.
Och så slås man igen av hur märkligt livet, universum och allting är.
För ett par mornar sedan stod också någon mamma i en japansk stad och plockade ur sin diskmaskin.

10 kommentarer:

Fliselin sa...

Visst är livet märkligt, jag tänkte på det du skrev för ett tag sedan, det känns som att katastroferna kommer tätare och är fler än tidigare. Eller är det ens egen förmåga att släppa in omvärlden som spelar en ett spratt? Förstås blir andra problem så futtiga.

Idag var det vackert men rejält kallt. Inga vantar av på länge ännu. Längtar till påsk då vi reser bort, (resan som i första läget inte landade i god jord hos barnen).
Tack för info om jeans. Helt klart ska de kollas in. Jag tror min syster brukar anamma benkläder från nämna butik.

Petra sa...

Fruktansvärda saker händer allt för ofta.
Kram

Camillas dagar sa...

Usch ja, stackars krakar där i Japan. Man mår fysiskt och psykiskt illa av det.
Kram!

Librarybeth sa...

Fliselin: mmm, tänker som du. Och att man får tag i info fr media, sociala medier, webb osv gör också att allt kommer så nära. Men ibland känns det också som det blivit mer av naturkatastrofer och annat fast det har jag inga statistiska belägg för, kanske är det inte alls så eg... Längtar, lääängtar också till påsk och resa! Då utgår jag ifrån att dina kids gillar era resplaner nu?!! ha en bra dag!

Librarybeth sa...

Petra: jaa, man önskar det var annorlunda...

Camilla: måste vara undergångskänsla... kram till dig!

Camillas dagar sa...

Ser att du läser "Bergets döttrar", den har jag i min att-läsa-hög. Den handlar om våra trakter, nämligen Kungsberget om jag inte minns fel.
Har hört att den är lite svår/seg att komma in i... ?

Fliselin sa...

Ja, barnen längtar nog nu också. Har pratat lite om vad vi ska göra och att vi kanske åker tillbaka om vi gillar stället. Det finns pool där vi ska bo och vattenland i närheten, men det är ju stängt när vi vinterbadande skandinaver kommer i april. Har dessutom nästan lovat resa till anläggning i höst. Hoppas på högsta vinsten på mina skraplotter!

Omentjej sa...

Fruktansvärt är vad det är, ofattbart. :(

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, livet är bra märkligt som kan göra en snabb vändning utan en blinkning. Ibland är det underbart, ibland rent förskräckligt.

Librarybeth sa...

Camilla: mm stämmer. Jag gillar den starkt. Inte seg att komma in i. Jag är förtjust i romaner som sträcker sig över en lång tid och följer flera levnadsöden. Jag gillar den!

Fliselin: ja en stor vinst skulle sitta fint. Då vet jag vad jag skulle boka....

Omentjej: mmm!

Husfrun: så sant!!!