tisdag 14 april 2009

Tiden går fort när man har roligt!

Kan bara konstatera att jag inte har hunnit med varken att skriva på min lilla blogg eller göra mina uppgifter på kursen. Nu ska jag dock inte hänge mig åt att gnälla, bara ta nya tag! Vardagen på biblioteket innebär dock att jag gör allting samtidigt; jag har infon, återlämning och allmänt pass och samtidigt försöker jag förkovra mig i bloggandet och kursen...

Fördelar med bloggandet? Det har inte varit komlicerat att använda sig av blogger och bloggandet som sådant förstår jag har sin tjusning men tidskrävande om man ska hålla igång bloggen. Rent yrkesmässigt skulle jag kunna tänka mig att använda mig av en läs och/eller filmblogg där man tipsar om bra böcker och filmer. Men också det skulle kräva mycket tid och i dagsläget är det inte aktuellt att lägga till ännu en arbetsuppgift.... men ack så inspirerande. Svårt att säga om jag kommer att blogga vidare efter denna kurs och bloggandet som ett verktyg för intern kommunikation tror jag inte på, det är mejlen som gäller där. I alla fall när det gäller snabba besked, men för intern information vet jag inte om en blogg är det rätta verktyget.

Fördelar med en blogg är att man kan ha en mer personlig ton i sitt skrivande. Bloggandet har ju definitivt öppnat upp för alla att få uttrycka sig, vilket är glädjande. Men allt kan ju missbrukas och det är väl en av nackdelarna med bloggandet. Man kan göra sig ett namn av att vara elak med sina ord... det kan man ju i romanform/artiklar också men bloggandet har ett så direkt sätt och har fått en sådan genomslagskraft så det blir på ett annat sätt, anser jag.

Inga kommentarer: