söndag 14 februari 2016

Två kompisar


Någon gång där i januari när pandaögonen bara blev lite för mycket såg jag till att 
a) införskaffa Blutsaft
b) tjackade en ny concealer

Vad gäller punkten a är det inga konstigheter, Blutsaft tar man sig en sipp en gång per dag och resultat märkte jag av efter en sisådär fem dagar, jag kände mig märkbart piggare, inte så där obehagligt klippslut efter varje arbetsdag. 

Då kommer vi till punkten b och här ska jag genast erkänna att jag inte är en utpräglad make up-tjej med koll på varje sig märken eller tekniker. Lägg till att jag har dåligt med tålamod och inte vill att fixandet ska ta för mycket tid i anspråk. Att jag valde just den här concealern med tanke på alla varianter och märken som finns, avgjordes uteslutande av att jag råkade hitta den i ett "bäst-i-test" hos DV där den fått högsta betyg. Okej, tänkte jag, den får det bli. 

Så; vad tycker jag nu om Touche veloutée by Terry, utan att jämföra den med andra märken? 
Den är bra, inte för flytande och okej att applicera, jag har liiite svårigheter med penseln fast det är en bra, bred pensel man ska kleta med, så jag använder fingertopparna också. 
För att få ut en dutt trycker man till i botten av penseln och får då ut en lagom dos i penseln, redo att applicera. Den sitter bra under dagen - mitt störta krux är att få till det bra, jag har som sagt lite för dåligt tålamod och troligen inte rätt teknik.
Täcker den mörka ringar då? Nja, det där är svårt att säga, jag kanske helt enkelt bara får acceptera att jag är mörk runt ögonen, antingen mycket eller lite mindre beroende på olika anledningar... så jag är väl något av en utmaning för en concealer men den täcker halvskapligt på mig, den tar i alla fall udden av det värsta.
Best friends for ever alltså.
Den här concealern ska vara high lightning och kanske borde jag istället testa dess nära kusin som istället är anti wrinkle och anti dark circle.... oh well, det får bli en annan gång.

Jag köpte min hos Skincity.se .... Blutsaft hittar man i sin välsorterade mataffär ;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

En fågel har viskat i mitt öra att du fyller år idag, så GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! /Annika :)

Librarybeth sa...

Annika: visst är det så... :) tackar tackar!