lördag 9 januari 2016

Lördagen

Då har jag på något vis tagit mig igenom den lördagen.
uuuuuj
det var megajobbigt att vinka av Äldsta på flygplatsen.
megajobbigt
När jag kom hem efter att ha vinkat av Äldsta (skitläskigt väder att köra bil i förresten, mitt värsta) var jag så tröttfrusen av alla känslor så jag kröp ned i sängen med dubbla täcken.
Det var kolsvart ute fortfarande för det var en tiiiidig flight, uj vad jag tyckte att januarimörkret sööög då.
Sedan snöt jag mig, fixade gröt och sedan stack jag ut och sprang.
Det var tungt, både i sinnet och med all snömodd men mitt i alltihop fick jag sms från Äldsta; hon satt på bussen in till sin stad och var alldeles omfamnad av France, då gick det bättre där i snömodden.
Sen dess har jag hunnit kasta ut granen och svänga hit och dit i tankarna.

Nu har vi skajpat (2 ggr) och snytit oss på varsitt håll, Äldsta och jag. Hela familjen tycker det känns underligt att Äldsta är på annan ort.
Jätteunderligt.

5 kommentarer:

Ninnie sa...

Det blir lättare, men det tar lite tid att vänja sig...
kram

Katarina sa...

<3
Nu har du en anledning att åka till en annan ort, ta in på hotell och ha trevliga mamma-dotter sammankomster. Eller familjesammankomster. :-)

Librarybeth sa...

Ninnie: guu, det hoppas jag, jag är någonstans i den där processen nu att vänja sig... kram tebaks.

Katarina: så sant, så sant - jag surfar redan på flygbiljetter ;D och <3<3

Anonym sa...

Hejsan!

Jag, som fd utbytesstudent och som en som jobbar i "studentutbytesbranschen" sedan många år, vill bara säga "heja, heja!" till äldsta dottern och till er i familjen! Utlandsstudier är en upplevelse som berikar den som åker iväg på så otroligt många sätt (än bara rent språkligt). Många menar att resa ger samma "effekt", men så är det inte. Att bo i ett annat land och skapa en vardag där är en helt unik upplevelse. Och visst, det kan vara lite "trögt" i början innan man "kommit på plats", men efter 1-2 veckor brukar den känslan släppa och man kan njuta på ett annat sätt av sin upplevelse. och Frankrike är ju inte så långt bort, så man kan ju hälsa på, eller hälsas på under terminen, om man vill. :)

Hälsningar från Helena i Umeå (heagrn på Insta)

Librarybeth sa...

Hej Helena!!! Absolut, och det är peeeerfekt för min äldsta! Jag gläds så med henne, men det var attan var jobbigt det var att skiljas åt! Fast jag vet att det är helt i sin ordning, så var det jobbigt. Men! Det är bara att vänja sig så är det ju. Jag tror ungtrollet redan har kommit i ordning, det som är bra är att jag vet att hon skulle säga till om det inte känns bra. Och resa har jag ju inget emot, det har du säkert förstått :D så jag hoppas att vi ska kunna åka dit och se hur hon har det!