onsdag 30 september 2009

Snyggaste kudden


I min soffa finns nu den snyggaste kudden.
Den kom till mig inslagen i gudomligt vitt, psalmbokstunt papper, vit (!) wellpapp och ytterskiktet var ett snövitt halvblankt omslagspapper. Runt denna skapelse; gröna snören i textil. Små silvriga klistermärken istället för tejp.... Ni förstår att jag darrade på handen när jag skulle packa upp denna vackra avtackningsgåva från (halleluja) Svenskt tenn. I paketet fanns denna vackra kudde och den är så FIN i min soffa. Där ska jag sitta med min kudde, dricka kaffe, äta choklad och tänka på mina fina kollegor som kom med denna gåva min sista dag på mitt gamla bygge.
Kuddens vackra visdomsord säger
The world is a book and he who stays at home reads only one page
...
TACK

tisdag 29 september 2009

Som i en film

Städardag står det på schemat, hittills har jag hunnit slänga en massa. Nu ska jag rensa bort mina personliga prylar för transport vidare hem och kanske till ett nytt skrivbord?
Känner mig som jag deltar i en amerikansk film, ni känner igen scenen. Skådisen vräker ned sina prylar i en pappkartong med skillnad att jag har en papperspåse från en känd matvarukedja.

måndag 28 september 2009

Ett gott råd

Två dagar kvar på bygget, sedan cyklar jag förbi och raka vägen till nya bygget. Jag har fått ett gott råd av en klok väninna. "Lova mig att du bara glider runt och hejar och småpratar på din sista arbetsdag, du ska inte slita mer där nu."
Jag lovar.

söndag 27 september 2009

Söndagmorgon

Söndagmorgon och familjen sover. Jag är uppe och har en date med min gröttallrik och söndags-DN. Kan inte ha det bättre just nu.
Ensam i köket och det är tyst och fridfullt.
Bara en eller två bananflugor som flyger förbi köksbordet.

fredag 25 september 2009

TGIF

Thank God it's Friday!
Det är allt jag har att säga för tillfället.

torsdag 24 september 2009

Tårta


Nu är en rosa tårta inköpt. Det får bli dagens goda gärning.

Kan inte fatta

Jag kan inte fatta att jag inte är där. I Göteborg. På mässan.
...
nu måste jag sluta ä l t a. det är ta mig 17 inte nyttigt.
Det får bli lunch istället, medhavd lunchlåda....
istället för lunch med kollega på den superfina restaurangen i Gothia towers, läcker utsikt därifrån och så brukar det vara en toppenbuffé och så något kallt och gott att dricka till och så brukar vi prata böcker och läsning och så...
Nej men va?
Äh, jag går ut på lunchen och köper lite kaffebröd. Muntrar upp kollegorna i arbetslaget till eftermiddagens möte. Kom på att det blir sista arbetsmötet här.
Slutar snart!
Tänker lite mer på nya jobbet, blir glad igen.
men jag skulle verkligen vilja vara på mässan - alltså.

Det är inte klokt vad trist

Nu öppnar mässan snart.

onsdag 23 september 2009

Blommor piggar upp



För att distrahera mig kan jag lika gärna tänka på den tjusiga smörblomma som jag skapade sent igår kväll. Textilkonstnärinnan (!) har nu övergett plasten för att istället arbeta med papper. Smörblomman ska bli vinkad med under en konsert där Majasångerna ska framföras. Jag ska varken vinka eller sjunga, det är en av döttrarna som ska hålla i blomman. Därför gav jag naturligtvis mitt allt när smörblomman skulle skapas.


...


Nu har jag inte tänkt på bokmässan på flera minuter. Tänk vad konstnärligt arbete kan avleda tankarna.

Deppar part 3

Nu går snart eftermiddagståget för den som ska till Göteborg och gå på mässan.... det är inte s a n t vad synd det är om mig.

Deppar part 2

Ååååh, vad t r i s t det är att jag inte ska få åka på mässan.
Jag l i d e r.
Pratade just med en kollega som ska dit. Jag vill inte veta.

Deppar

Deppar lite idag. Det blir ingen Bok & biblioteksmässa för mig i år. T r å k i g t.
Det är ju som lilla julafton för en bibliotekarie.

tisdag 22 september 2009

Lurv für alle

Bläddrade häromdagen i några tjusiga magasin och klädkataloger. (Observera att jag inte nämner vilka, ingen gratisreklam här - inte än i alla fall.) Fick lite inspiration till fortsatt konsumtion. Kollade in alla dessa lurviga kläder. Det ska ju liksom vara fuskpäls och lurv nu. Det har jag lite svårt för. Jag jobbar på att tycka om det, kanske min lurvspärr släpper snart.

Jag har en väninna däremot som är tokig i päls. Hon har varit det
l ä n g e, hon var liksom före sin tid långt innan det blev så här vansinnigt modernt (som min farmor skulle ha sagt). Hon har lurv både på golv och möbler. Det är fårskinn och annat gosigt hårigt, det är lurv utanpå stövlarna (vilket jag aldrig fattat vitsen med, ska inte lurvet värma?) och det är lurviga små korta västar. Hon är en riktig trendsetter och hon passar ju så bra i allt lurv också. Tänk; hon har liksom värsta storhetstiden nu.

söndag 20 september 2009

Spännande söndag

Spännande söndag då jag panikhandlade barnkalaspresent och pysslade hemma (= röjde i tvättstugan och vek 200 kilo tvätt). När jag tyckte att jag hade värsta flytet gick plötsligt strömmen och inget fungerade längre. Eeh, okej. Jag vet var proppskåpet sitter men sedan är pinsamt nog mina kunskaper slut. Och hur reagerade jag? Jag öppnade skåpet. Kollade lite.
Blev så trött på allt att jag åkte till blomsteraffären istället. Ett visst mått av flyktbeteende är bara nyttigt. Hem igen.
Tittar in i proppskåpet igen. Hur ser man om proppen behöver bytas? Ja visst, hittade en knapp som jag fått lära mig att man kan knäppa upp och sedan ned igen. Gjorde det. Inget hände. Shit, har frysen lagt av... och kylen, ingen spis. En gång till, okej nu drog lite el igång.
Hittade ett par proppar som kanske var helt nya. Klurade, bytte proppar lite på måfå. Gissar att mitt flitiga körande med tvättmaskinen kan ha haft ett finger med i spelet. Jag skruvar ut berörda proppar och någonstans där börjar jag fixa proppen hit och proppen dit. Innan jag har koll på vad jag gör har jag lyckats få tvättmaskinen att köra igen. Har ingen aning om hur det gick till. Pinsamt.

Skräp

Så blev det till sist söndag kväll, bara några moment kvar innan jag ska dricka kvällsthe och INTE titta på något trams på televisionen som i stil med Kändisdjungeln. Urk. Visste tills för ett par dagar sedan inte vad det var för ett slags nöjesprogram men råkade se en stund härom kvällen. Någon stackare skulle stå i en glasbur, sjunga och samtidigt bli neddränkt med någotsom mest påminde om hundbajs. Sedan ramlade det ned något slemliknande klet och avslutningsvis kom det fjädrar tror jag. Hela tiden skulle denna kända kvinna (såg inte vem det var för allt slem) sjunga - och få poäng för sin insats (hon sjöng dessutom falskt men jag klandar henne inte.) Jag frågar: är detta underhållning? Går min tv-licenspeng till detta? Vad tror egentligen tv-programmakarna att vi tv-tittare roas av? Var kan jag skriva på protestlistan?

lördag 19 september 2009

Det vackra kvällsljuset i september

Så otroligt fint att få gå i det vackra kvällsljuset denna septemberkväll. Jag har just hämtat yngsta dottern hos en kamrat och strosat tillsammans hem, hand i hand.
Solen går nu sakta ned, några gäss flög nyss i tjusig v-form över hösthimlen. Lilla dottern bluddrade och bluddrade, det har hon efter mig. Jag lyssnade på allt hon filosoferade över. Filosoferade lite jag också.

Det farliga vita sockret

Jag tänkte avhålla mig från det vita sockret den här helgen. Det är ju inte bra, det där vita sockret, man kan ju t ex bli speedad. Speedad bibliotekarie är inte bra. Eftersom arbetsveckan som gått varit rätt speedad tänkte jag hälsosamt att nu ska jag avhålla mig från det vita sockret. Inte nalla från barnens färgglada små godisskålar! Lördag eftermiddag och det har gått bra, men då har ju å andra sidan inte godisskålarna kommit fram än. Så kom jag att tänka på choklad. Vanlig choklad är ju trevligt till kaffet sedan, om en stund. Jag menar choklad måste man väl ändå betrakta som livets nödtorft?

Kartong ut, armband in

Nej men vad hände nu? Jag skulle bara åka iväg och kasta sjukt många tomma yoghurt- och mjölkkartonger och innan jag vet ordet av står jag med en kasse från en av favoritaffärerna. Två toppar och ett armband (?) ligger i påsen. Sweet Jesus, ibland blir det tokigt - och roligt! Min läckra lördag med åkande till simskola, skjutsa barn till buss, dammsuga och jaa, det gamla vanliga fick plötsligt lite guldkant. Åh, vad dumt det är med konsumtion. Och kul. Jag har så dålig karaktär. Jag måste bättra mig.

torsdag 10 september 2009

Inga strumpor

Haha, det går ju superbra det här att inte ha några strumpor fast det är höst - i alla fall över helgen. En strumplös sporrar en annan - 10 plusgrader på morgonen och strumplöst - det är ingen match.
Det får bli en glass idag också, sista chansen liksom.

söndag 6 september 2009

Brustabletter

Råkar kolla in mitt inlägg från i den 2 september - där låter det ju som om jag har drabbats av svininfluensa och så kavat kämpar på! Så är icke fallet. Jag bara ryser av all info och allt prat om influensa, handsprit och vaccin. Man känner sig ju sjuk bara av att höra om allt.
Istället pysslar jag om min helt vanliga höstförkylning som alltid kommer så här dags efter några veckors jobb. Man vilar, pysslar och dricker the. Och så kan man ta brustabletter med C-vitamin som inte har någon som helst effekt men som pyser så hemtrevligt när man väntar på att tabletten ska lösas upp.

Söndag och plastremsor

När man på grund av förkylning inte kan löpträna så kan man förslagsvis läsa böcker alt. förvandlas till någon slags textilkonstnärinna.
Efter att ha fått kämpa lite på slutet med Arnboken som egentligen är en Birger Jarlbok (Arvet efter Arn står det visst på bokens framsida) beslöt jag mig för att ta mig an Igelkottens elegans. Misstag. Jag visste inombords att jag borde ta mig an något annat så här efter Birger men inte då. Jag envisades och ja, det slutade med att igelkotten hamnade på bordet, ihopslagen. Nej, det kan aldrig bli du och jag, igelkotten.
Istället började jag pyssla. Förra helgen lyckades jag t ex sy sex stycken gardinlängder, ca 45 cm raksöm upptill och nertill på längderna (som textilförsäljaren så vänligt klippt till åt mig i perfekta längder.) Jag laddade hela helgen innan jag slog mig ned vid symaskinen (lånad från mamma) och det gick vägen.
Men tillbaka till helgens pyssel; en favoritlampa med plastremsor (!) som lampskärm har l ä n g e varit nere för räkning. Nya plastremsor inhandlades för flera månader sedan men det har liksom aldrig varit läge för en pysselstund och fixa till det där. Förrän nu.
Lagom förkylningstrött kämpade jag med plastremsorna (sådana där man har till tipspromenader för att visa vart man ska gå). Jag lindade och knöt, lindade och knöt och ta mig 17 det blev något slags resultat. Förbaskat vad statiska plastremsorna var, allt damm från golvet fastnade men maken blev imponerad och genast fick jag epitet textilkonstnärinnan - som arbetar i plast då. Jag är helt enkelt inne i en plastperiod just nu. Få se - jag kanske kan linda in något mer i plast?

onsdag 2 september 2009

Klagomur

Utmattad, ett passande ord för hur jag känner mig. Redan september och jag har jobbat eeh, vad blir det? 3 veckor. Mycket att göra och så ständigt denna läskiga svininfluensa.
Försökte pigga upp mig med Madonna, men då hamnade jag i ett inslag på någon webbtv där det berättades att hon kollapsade under en spelning i Bulgarien. För ett par minuter var hon okontaktbar, tror nån det! Med det tempot. Jaha, och det blev ju inte jag piggare av precis. Sedan den spelningen har hon hunnit med Klagomuren också.
Jag skulle också kunna tänka mig att luta pannan mot en klagomur.... men istället funderar jag på en tröstkjol och så räknar jag ned tills jag ska börja mitt nya arbete. 20 arbetsdagar kvar...