torsdag 24 mars 2016

Great expectations

Flera dagar Före påskledigt:
åh, när jag blir ledig ska jag försöka ta itu med skrubben och slänga lite skit, kanske hinna med något i trädgården, vem vet jag kanske rent av bakar något och så ska jag läsa, se film, sova och så träna förstås.

Inga dagar Före påskledigt:
jag satsar på att sova.

...
attan vad det lägger iväg.
Jag jobbar.
Det är liksom det jag gör.
Springer lite också.
Förra veckan var verkligen inte långtråkig på något vis.
Idag har jag jobbat hemma med kollega och lagt sommarschema åt ca 40 pers.
Efter det var jag så mör men som genom ett mirakel tog jag mig iväg och lyckades storhandla bland alla påskshoppande människor på stora stora Ica.
Ja, jag vet. Det låter nästan helt otroligt, när nästyngsta messade och undrade varför det tog sådan tid hälsade jag att jag med lite tur skulle komma hem till lördag.
Så usel är min storhandlingsteknik.
Men! Jag klarade det tillsammans med min assisterande kundvagnsförare min yngsta dotter.
Sedan orkade jag inte laga mat så det blev "fri ätning". Ett begrepp Mannen infört som innebär att var och en väljer sin mat samt iordningställer den på egen hand.
Nu har vi alla tagit påskledigt, jag och da girls softar och Mannen är i fjällen någonstans för att tälta och skida runt.

5 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Fri ätning låter som ett bra koncept. :D

Anonym sa...

Jasså minsann! Du kan få med dig ett barn på storhandling? Det får inte jag. Häromsistens fick jag tvinga med yngste sonen, när det skulle köpas skor, och då fick jag locka honom med att han kunde få åka hem, när skoköpet var klart. Hans stora morot den gången var alltså inte nya skor, utan att han SLAPP följa med och handla mat... (Jag mutade inte med godis, iaf.)
/Annika

Librarybeth sa...

Camilla: japp, skitbra uppfinning.

Annika: jag behöver inte ens muta, det är lite konstigt faktiskt men kanske hoppas barnen att deras samverkan ska speeda upp mitt tempo. Jag tränar verkligen på att vara snabb när det gäller den aktiviteten :)

Anonym sa...

Tips: Gör inköpslistan efter hur varorna är placerade i affären. Jag gör listan i telefonen, så är det lätt att "flytta om" varorna i listan. Hoppas du fattar ungefär hur jag menar, men det går verkligen lätt och smidigt när man väl kommer till affären och man slipper springa fram och tillbaka.
/Annika

Librarybeth sa...

Annika: japp brukar (ibland) göra så och hoppas att butiken inte ändrat allt om jag inte varit där på ett tag. Problemet är att jag stannar på andra ställen där jag inte borde stanna haha!!!