torsdag 15 april 2010

Ladda batteriet

Va? Redan torsdag kväll? Borde ladda batterierna, ska jobba fredagkväll och heeela helgen. Hepp.
Och på tal om batterier så var jag på kurs idag, det handlade om att leda sig själv.
Fick tillbaka ett spännande test som vi gjort vid ett tidigare kurstillfälle, om sin personlighetstyp. Det stämde rätt bra så nu har jag min personlighetstyp svart på vitt! Starka sidor, möjliga utvecklingsområden och fallgropar. Mycket spännande.
Under eftermiddagen hann vi bl a med ett frågeformulär med påföljande diskussion som rörde överlevnadsfrågor i vildmarken. Man skulle först fylla i sina egna svar på frågorna och därpå skulle gruppen (vi var 6 personer) komma överens om ett gemensamt val av "rätt" svar på frågan. Det var 12 frågor som gick i stil med "du är ensam och har inget att äta, hur tar du reda på vad som är ätbart?" och "vattnet är slut, var i bäckfåran som tycks vara uttorkad finns det chans att du hittar vatten?". Eller vad sägs om den här; "din ficklampa lyser svagt och mörkret faller, vad bör du göra?" Rätt svar där var att man skulle värma upp de svaga batterierna i - håll i dig nu - armhålorna och sedan sätta tillbaka dem i ficklampan.
Alltså, det där måste jag testa någon gång i vildmarken, dvs min trädgård för längre bort än så bör jag inte ta mig eftersom jag personligen endast fick 3 rätt av 12 möjliga! Japp, så illa är det. Jag bör definitivt hålla mig till stadsparken och helst nära glasskiosken och inte lämna mobilen hemma för ute i naturen är jag visst helt - lost :)

Någon undrar kanske vad denna diskussion hade att göra på en dag om att leda sig själv.
Absolut en berättigad fråga tycker jag och svaret är; syftet var att lyssna in sina gruppkamrater, ta del av andras erfarenheter och kunskaper. Och det gör man rätt bra när man får ett frågeformulär av det slaget.

2 kommentarer:

Omentjej sa...

Haha, en liten överlevnadskurs i trädgården låter alldeles lagom! Låter som en väldigt intressant dag!

Linda sa...

Intressant! Jag hade ingen aning om det där med batterierna. Jag skulle säkert inte ens haft en ficklampa med mig;)


Jag håller mig nog också i närheten av glasskiosken.