tisdag 3 maj 2016

This is coming to you from what we in Sweden call Sydfrankrike

Just nu känns det extra bra eftersom flocken är samlad. Vi har åkte till Sydfrankrike och hänger ett par med stora tösen som pluggar franska här under våren. Minns ni i januari när hon får iväg. Det varlige tufft för mamman som tyckte det var roligt för det lilla barnet men rent egoistiskt deppade lite för sin egen skull.

Ni kan tro att vi har längtat efter varandra, allesammans. 
Och så gott det var när alla fyra systrarna kunde samlas i en stor knut av kram och värme, då sjöng det i bröstet av glädje hos mig.
Jag har hyrt en liten kal lägenhet här och när vi kom hit sent, sent i natt kändes inte lägenheten något vidare faktiskt. Vi hade nog hoppats på något annat, mer mysigt.... Och den enda handduken vi kunde finna var en sådan där liten rackare för fötterna typ.
Men imorse när vi vaknade och stora tösen kom till oss med frulle kändes allt så mycket bättre!

Att åter vara hela gänget på resa med sol utanför fönstret och ha massor att prata om, det kändes så gott.
Och vad gäller handdukar så har det fixat sig till hela gänget, så vi ska inte klaga.

Så, vad har vi hittat på idag? Ja,vad gör man en tisdag (när man är ledig), i den lilla staden Aix-en-Provence? Med fina 23-25 grader ute och en gammal stadskärna med vindlande gator så gjorde vi det som vi äger på att göra, nämligen att strosa runt och kolla hus och prata.
Ta en pizza-slice hos stans bästa gatupizzeria (vi hade ju så att säga förstahandsinformation på det;)), sedan ta en café créme/espresso/lemonad på ett av stadens fina uteserveringar och den låg självfallet på ett litet pittoreskt torg (nähä?!) där vi kaffedrickandes kunde beundra när blomstermarknaden stängdes för dagen och torget städades för att snabbt fyllas på med små serveringsbord istället för buketter och krukor.
Ska erkännas att vi satt rätt länge där och pratade, det är roligt med stora barn som pratar och tycker så mycket.
Sen då? Tja, vi var ju begåvade med en alldeles egen guide så guiden fick bestämma vart vi skulle gå, hon fick visa, berätta om "sin" stad där hon nu bott sedan i januari (nu vet jag var billigaste ölen i stan finns, känns ju tryggt liksom).
Sen häckade vi lite i en park och kollade på folk eller bara softade innan vi gick hem till lägenheten och liksom fortsatte att softa.
Tror inte det blir några stordåd här i afton, tror vi nöjer oss med att gå ut och käka på restaurang.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!Ta vara på dagarna i solen och njut av ledighet, samvaro och gott kaffe.Hälsningar till hela "flocken" från Agnes:)

Fliselin sa...

Härligt att samlas! Du är förstås saknad på bloggen men förstår dig! Var sak har sin tid.
Kram!

Marie sa...

Låter underbart! Kan meddela att Östergötland levererar också. Har fiskat både strömming och paddlat första gången på SUP:en

Anonym sa...

Kul att läsa om er resa och se alla fina bilder! Väldigt roligt att du skriver igen! Hoppas att du orkar och hittar inspiration till det då och då, för vi är säkert många som har saknat det och nu gläder oss åt att du har återkommit i "bloggosfären" (var fick jag det ordet ifrån, det kan man fråga sig?).
/Annika

UplayOnline sa...

Du är förstås saknad på bloggen men förstår dig! Var sak har sin tid.


เย็ดสาว

pendekarmuda sa...

"Thank you for nice information
Please visit our website unimuda and uhamka"