torsdag 30 april 2009

Sommer och skägg


Tänkte inte kolla in den danska serien på tv igår, jaa Sommer heter den väl?
Är annars beroende av danska serier (de brukar ju vara så bra).
Vem minns inte Krönikan och Mordkommissionen? Jag gillar nämligen inte Sommer - nej, den håller inte samma höga klass... men jag hamnade där i alla fall, jag vek lite tvätt samtidigt för att låtsas att jag inte tittade så noga.
Och nej, det är inte bra, dessutom avrundar de avsnittet med att Jacob rakar av sig skägget med resultat att han inte ser riktigt klok ut! Mitt förtroende för danska tv-seriemakare är rejält tilltufsat.

Som tur är finns det filmer på bio, bra sådana. Såg the Reader i tisdags med Åsa (självfallet inledde vi filmklubbens möte med en fika på Bagarstugan; liten, liten smörgås och STOR, STOR bulle). Mmmm, det var en mycket bra film! Stark berättelse och bra skådisar. Ralph Fiennes är en favoritskådespelare - fast han inte har skägg....
Dags för Valborg och ledigt!

RSS part two

Okej, nu har jag jobbat med RSS och har gått från skeptisk till övertygad. I början gick det lite trögt, kanske berodde det till stor del på att jag blev avbryten ett femtiotal gånger av kunskapstörstande ungdomar men till sist lyckades jag ändå lösa uppgiften. Och när jag äntligen fick arbeta med uppgiften i lugn och ro insåg jag en del fina poänger.

Jag surfade runt på andra bloggar och insåg att Superstart var populärt, okej tänkte jag, jag kollar in den. Trevligt när det är på svenska och har en läcker layout - för det kan man ju knappast beskylla Bloglines för...

Jag kände ett visst motstånd för Bloglines i början men har nu blivit kompis med mitt konto där. RSS är definitivt ett bra verktyg men om man som jag är lite av en vanemänniska, ändå alltid går till en viss favoritsida och inte är så vansinnigt ombytlig så klarar man sig utan RSS.

Med RSS kan man dock känna att man har koll på mycket för sitt arbetes skull men en viss stressvarning ska nog utfärdas. Jag värjer mig en smula mot att man hela tiden ska vara så himla uppdaterad hela tiden....
Om jag kommer använda mig av RSS och Bloglines i framtiden? Hmm, time will tell men jag får väl säga nja, för mig handlar det nog om att lära mig och så bitvis vänja mig att använda Bloglines. Tror ialla fall att jag tänker försöka göra det.

fredag 24 april 2009

RSS part one

mmm, lyckades länka till min egen blogg från 10plus5-sidan och ska väl hugga tag i uppgift 2. Ska bara lufta mina funderingar först - tufft i skolvärlden nu med massor av besparingar.

Deppade ihop totalt när jag hörde att vår skola ska spara 4-5 miljoner på 6 månader!!! Gick ut i solen på lunchen, hjälpte till lite i konsumtionssamhället och köpte en tröstkjol.
Tänkte på framtiden, tänkte på våren, alla små, små löv som försiktigt slår ut. Gissar att det kommer gå fort nu när vädergudarna lovar fint väder i helgen.
Tänkte på att det blir ju skoj att sitta i en gymnastikhall någonstans i Örebrotrakten imorgon lördag när det ska bli varmt och soligt. Korrigerade mig själv och tänkte vad kul att mina barn är så aktiva med dans och gymnastik.
Tänkte att nu blir det nog lugnt i bibban på eftermiddagen, nu kan jag jobba lite med kursuppgifterna. Gick tillbaka till jobbet med min lilla påse innehållandes en tröstkjol.

tisdag 21 april 2009

Kallt på cykeln idag

Fy 17, vad kyligt det var att cykla idag. Knäna frös till is där jag så idoget trampade genom parken med riktning mot mitt arbete. Måste det vara så förbannat kallt i det här landet? Väl framme på jobbet kände jag att jag behövde lite perspektiv på detta och gick in på Baffinbabes hemsida, ni vet tjejerna som åker skidor på Baffin Island. Kolla länk här intill! Hmm, det ser bra kallt ut det där också, okej - jag biter väl ihop och härdar ut under mina kyliga morgonturer med cykeln....

tisdag 14 april 2009

Tiden går fort när man har roligt!

Kan bara konstatera att jag inte har hunnit med varken att skriva på min lilla blogg eller göra mina uppgifter på kursen. Nu ska jag dock inte hänge mig åt att gnälla, bara ta nya tag! Vardagen på biblioteket innebär dock att jag gör allting samtidigt; jag har infon, återlämning och allmänt pass och samtidigt försöker jag förkovra mig i bloggandet och kursen...

Fördelar med bloggandet? Det har inte varit komlicerat att använda sig av blogger och bloggandet som sådant förstår jag har sin tjusning men tidskrävande om man ska hålla igång bloggen. Rent yrkesmässigt skulle jag kunna tänka mig att använda mig av en läs och/eller filmblogg där man tipsar om bra böcker och filmer. Men också det skulle kräva mycket tid och i dagsläget är det inte aktuellt att lägga till ännu en arbetsuppgift.... men ack så inspirerande. Svårt att säga om jag kommer att blogga vidare efter denna kurs och bloggandet som ett verktyg för intern kommunikation tror jag inte på, det är mejlen som gäller där. I alla fall när det gäller snabba besked, men för intern information vet jag inte om en blogg är det rätta verktyget.

Fördelar med en blogg är att man kan ha en mer personlig ton i sitt skrivande. Bloggandet har ju definitivt öppnat upp för alla att få uttrycka sig, vilket är glädjande. Men allt kan ju missbrukas och det är väl en av nackdelarna med bloggandet. Man kan göra sig ett namn av att vara elak med sina ord... det kan man ju i romanform/artiklar också men bloggandet har ett så direkt sätt och har fått en sådan genomslagskraft så det blir på ett annat sätt, anser jag.